Romania Turistica | 100% Turism Romanesc



Promovăm unități de cazare și oferte de sezon

Ziua Lacului Vidraru

Postat de romaniaturistica

Ultima modificare: 14.08.2013 09:30 De catre: romaniaturistica

Judet: ARGES

Localitate: AREFU

Data inceput: 16.08.2013

Data final: 16.08.2013

Vizualizari: 1398

Data adaugarii: 14.08.2013

Misterioasa cetate a lui Vlad Ţepeş îşi aşteaptă vizitatorii la “Ziua Lacului Vidraru”

Dacă vrei să descoperi peisaje desprinse din poveşti, unde priveliştea este unică iar culoarea cerului te lasă fără cuvinte, te aşteptăm vineri, 16 august, ora 16:00, în zona Arefu, sub Cetate, Judeţul Argeş, pentru un eveniment de neuitat.

Cunoscută sub numele de Cetatea lui Vlad Ţepeş, fortăreaţa se află pe un mic platou în vârful Muntelui Cetatea, la care se ajunge urcând 1.480 de trepte de beton zidite în coama dealului, ce şerpuiesc printr-o pădure deasă de fag.

Organizatorul evenimentului Nicolae Enache, a declarant că la prima ediţie a evenimentului din 2012, obiectivul a fost atins: oamenii au fost foarte receptivi, au venit în număr mare, atmosfera a fost de nedescris iar evenimentul un real succes.

Deşi ploaia a încercat sa le strice planurile, prima editie a evenimentul „Ziua Lacului Vidraru” a fost una reuşita. Cele două concerte s-au desfăşurat în condiţii total diferite: turiștii aflați în zonă s-au răcorit cu o ploaie combinată cu acorduri muzicale marca Direcţia 5, în timp ce concertul trupei Compact s-a desfășurat pe o vreme frumoasă, cu soare.

Un lucru este cert: cei care nu au fost prezenţi la prima ediţie a evenimentului “Ziua Lacului Vidraru” au avut de pierdut, însa iubitorii de muzică şi dansuri sunt aşteptaţi la cea de-a II-a ediţie, unde vor avea posibilitatea să-i întalnească pe Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum şi ansambluri folclorice şi trupe de muzică din zonă.

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat de barajul Vidraru pe râul Argeş şi este situat în spatele barajului Vidraru, între munţii Frunţii şi Ghiţu. Barajul este traversat de Transfăgărăşan, un drum ce străbate Munţii Făgăraș, cel mai înalt lanţ muntos din țară noastră, făcȃnd din acesta un areal turistic important.

Turiştii de weekend care aleg să viziteze zona de nord a Argeşului fac o alegere foarte bună, deoarece peisajele şi obiectivele turistice sunt impresionante iar locurile de cazare sunt pe alese.

Judeţul se poate mȃndri şi cu o serie de edifici religioase şi culturale, rezervaţii naturale şi monumente ale naturii.

Cei care nu sunt pasionaţi de sporturi extreme şi doresc să profite din plin de frumuseţile zonei, pot opta pentru călărit, plimbări cu trăsura, pot pleca într-o croazieră, se pot plimba cu hidrobicicleta sau pot închiria bărci cu vâsle pentru pescuit. Pasionaţii de drumeţii pot urca la platforma de lângă Statuia lui Prometeu, spre Casa Argeşeană sau spre complexul turistic Piscul Negru.

În cadrul evenimentului "Ziua Lacului Vidraru”, aflat la a II-a ediţie, participanţii vor avea parte de multe surprize, jocuri şi concursuri şi vor avea posibilitatea să descopere legendele, tradiţiile şi obiceiurile din zona lacului Vidraru.

Evenimentul din acest an pune accent în primul rând pe prezent, un prezent modern, susţinut de personaje la modă, decor la modă, concerte, artificii şi interactivitate pentru copii şi adulţi şi are ca obiectiv dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Vidraru precum şi valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco Natura, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.


Comentarii

Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni

Banner coloana 200 X 200 px - 350 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni