Trusa medicală de prim ajutor
Vizualizari: 9701
Postat de romaniaturistica
Ultima modificare: 30.11.2014 12:53
De catre: administrator
Judet: BRASOV
Localitate: MUNICIPIUL BRASOV
Rating (0 voturi):
Rating personal:
(nu sunteți logat)
Data adaugarii: 01.01.2012
Fiecăruia dintre noi îi stă bine cu rucsacul în spate, pornind spre diferite destinaţii, indiferent de tipul și complexitatea traseului ales.
Însă aceste plimbări/excursii pot fi umbrite de evenimente neprevăzute, accidente care duc la suferinţe iremediabile sau chiar pierderi de vieți omenești.
Pentru a evita sau a interveni în mod cât mai prompt, este recomandat ca din bagajul nostru să nu lipsească trusa medicală de prim ajutor. La mulți pasionați de drumeții există tendința ca rucsacul să fie cit mai ușor, o astfel de trusă nu are greutate, în schimb aceștia preferă să ducă băuturi carbogazoase, alocoolice etc, Este bine de știut că prezența trusei de Prim Ajutor în bagajul dvs., va poate salva pe dvs sau pe camaradul de drumeție.
TPA ar trebui să conțină în mare următoarele: 1 faşă de tifon, 2 pansamente (pansament cu rivanol), comprese sterile, rolă de leucoplast, 200 g vată medicinală, pomadă contra arsurilor de soare, alifie pentru buze, tinctură de iod, Fenisan, Saprosan, seringă, pastilă Burow, algocalmin, antinnevralgic, asprina, paracetamol tablete, bicarbonat de sodiu, fasconal, codamin, codeina, furazolidon, unguent cu tetraciclină, garou de cauciuc, atele, alcool medicinal, apă oxigenată, rivanol, vitamine, antibiotice, unguent cu continut antiobiotic, ceaiuri de mentă, tei şi muşeţel. Ustensile foarfeci.
Masuri de prim ajutor
În situațiile complexe este bine să nu intervenim direct asupra celui accidentat, ajutorul nostrul cel mai de pret este de a contacta imediat Serviciul zonal Salavamont (vezi adresele sectiunea Salvamont) sau Dispeceratul national 112, unde cei special pregatiti pot veni în ajutorul accidentatului.
Echipei Salvamont sau dispeceratului national 112, furnizăm în mod obligatoriu si corect următoarele date: ora când ați plecat pe traseu, repere utilizate în asccensiune, căile de acces utilizate, zonă în care s-a produs accidentul, modul cum s-a produs accidentul, daca exista semne ale unor rani deschise, particularitati despre imobilizare, conditiile meteo in momentul în care transmiteti. Dupa caz puteti primi informatii cu privire la modul în care puteti ajuta persoana sau persoanele accidentate, pina la sosirea echipei de intervenție.
Reguli stricte.
În caz de rană deschisa utilizati trusa medicala din dotare prin dezinfectare si oprirea sangerarii, ulterior aplicati compresii sau utilizati pansamentul pentru înfășurarea porțiunii vătămate (plăgi) daca nu aveti așa ceva în dotare improvizați din vestimentația proprie o fășie elastică pentru a opri sângerarea. În cazul, în care accidentatul a pierdut mult sânge, primul simptom este că acesta are momente de pierde a cunoștinței sau simte nevoia sa doarmă, în acest caz purtați un dialog permanent cu el, faceti tot posibilul să-l țineți treaz.
În caz de lovire la coloană, încercati sa nu-l mișcați pina nu intervine echipa medicală, daca zona este inaccesibilă și altă variantă de coborăre a rănitului nu există, confectionați o targă din crengi stranse cu corzile sau fasi, bucati din propriul echipament vestimentar.
Dacă deja v-aţi hotărât să plecaţi la drum, nu uitaţi TRUSA de PRIM AJUTOR!