Pescuitul şi Vânătoarea-Două forme de agrement ideale integrate în turism
Vizualizari: 5655
Postat de romaniaturistica
Ultima modificare: 04.12.2014 16:11
De catre: administrator
Judet: Nespecificat
Localitate: Nespecificat
Rating (1 voturi):
Rating personal:
(nu sunteți logat)
Data adaugarii: 01.01.2012
Probabil ca nu intamplator pescuitul si vanatoarea au devenit astazi adevarate hobby-uri pentru multi dintre semenii nostri.
Acesti impatimiti sunt dispusi sa de-a oricat pentru a-si petrece timpul lor liber in mijlocul naturii, mergand pana la mari sacrificii pentru a-si vedea visul implinit, fiind nevoiti sa-si doteze propriul atelier, spatiu special destinat, cu ustensile, unelte de ultima ora, cat mai eficiente, ca efortul depus sa fie rasplatit din plin.
Acestia isi indreapta pasii, care incotro, spre a-si incerca norocul, fie la pescuit, dovedindu-si indemanarea, fie la vanatoare, pentru a-si dovedi dibacia si sangele rece in lovirea prazii.
Vanatoarea si pescuitul au reprezentat pentru om primele ocupatii, dar au fost, in acelasi timp, si singura sursa de hrana, vorbind, bineinteles, de perioada primitiva (formarea primelor comunitati).
Arta vanatoarei a fost si singura metoda prin care isi aparau propriile domenii sau isi incercau fortele asupra altor triburi, pentru a le domina.
Atat vanatoarea cat si pescuitul sunt 2 forme de destindere, care daca le folosim rational, vom putea sa ne bucuram in continuare de avantajele lor, atat noi cat si generatiile care vor urma. Exploatarea lor excesiva si tehnologizata va duce in final la mutilarea ecosistemului in ansamblul sau, din care facem si noi parte.
Ustensilele, uneltele, armele de vanatoare au devenit pentru cei care le folosesc adevarate bijuterii, care fac parte din viata lor. Din pacate sunt multi neinstruiti, tratandu-le ca simple obiecte - arme inofensive, iar manuirea lor defectuoasa, indeosebi a armelor de vanatoare, duce la accidentarea propriei persoane sau a celor din jur, avand de multe ori rezultate nefaste, precum pierderi de vieti omenesti si chiar impuscarea exemplarelor ocrotite de lege. Mai sunt cazuri in care multi dintre noi uita sa-si stapaneasca propriile instincte animalice si se preteaza la tot felul de activitati ilegale, cum ar fi molestarea, capturarea, uciderea exemplarelor, carora legiuitorul le acorda o mare protectie juridica, declarandu-le specii ocrotite de lege.
Pentru a veni in sprijinul cititorilor portalului "Romania Turistica" , ne dorim sa va oferim informatii privind tehnica, tactica si metodele utilizarii uneltelor, ustensilelor, armelor de vanatoare, astfel incat obiectivul acestora sa fie indeplinit si sa fie preintampinate eventualele neplaceri juridice si accidentari.
O sa va aducem la cunostinta exemplarele de pasari, animale, ce sunt ocrotite de lege. Legea va informeaza cand se interzice vanarea lor, in ce perioada a anului aveti posibilitatea sa pescuiti sau sa mergeti la o partida de vanatoare, pentru a captura specia sau exemplarul dorit, in ce iazuri si fonduri de vanatoare vi se ofera conditiile cele mai propice pentru a obtine o captura cat mai semnificativa. Iar pentru ca delectarea acestei rubrici sa fie cat mai atractiva, propunem sa gazduim o rubrica cu posibilele retete culinare pe care la puteti prepara, daca, desigur, captura este consistenta si timpul va permite acest lucru.
Ne propunem sa va informam care sunt tarifele practicate pentru diferite ustensile, arme de vanatoare si accesorii, nu ar fi de neglijat tarifele pe care le puteti achita pentru un abonament pe un domeniu de vanatoare sau intr-o crescatorie de pesti, balta de pescuit, iazuri etc.
Daca considerati ca acesta rubrica va suscita interesul, asteptam pareri de la dvs., sugestii si recomandari pentru ceilalti pasionati.
Totodata facem un apel autoritatilor in domeniu, daca vor sa contribuie, sa ne ajute din punct de vedere informativ, logistic.
Pentru ca vacanta a venit si fiecare si-a stabilit deja itinerariul, va dorim "Fir intins!" si "Drept la tinta!".