Kayaking
Vizualizari: 2706
Postat de alinao
Ultima modificare: 31.07.2014 16:21
De catre: alinao
Judet: BUCURESTI
Localitate: Nespecificat
Rating (0 voturi):
Rating personal: (nu sunteți logat)
Data adaugarii: 31.07.2014
Vizualizari: 2706
Postat de alinao
Ultima modificare: 31.07.2014 16:21
De catre: alinao
Judet: BUCURESTI
Localitate: Nespecificat
Rating (0 voturi):
Rating personal: (nu sunteți logat)
Data adaugarii: 31.07.2014
Ce este kayaking-ul?
Kayaking-ul este un sport cu o crestere rapida in popularitate. Face parte din ramura sportiva care ia numele de la tipul de ambarcatiune folosit: caiacul. Kayaking-ul utilizeaza numai ambarcatiuni in care vaslasul sta in barca si nu pe barca. Practicarea lui necesita echilibru, ritm dinamic, rapiditate si coordonare in miscari.
Scurt istoric al caiacului
Caiacul a fost construit pentru prima data de catre inuitii din America de Nord acum aproape 4000 de ani. In forma lui initiala, caiacul, se construia din piele de foca sau alte piei de animale puse pe un cadru din oase de balena.
Caiacele din zilele noastre, de obicei, sunt construite din fibra de sticla, lemn, plastic sau Kevlar si sunt concepute mai mult pentru recreere pe lacuri, rauri whitewater, precum si pe mare.
Tipuri de caiac
Caiacul poate purta, de obicei, de la una la trei persoane. Exista o varietate de tipuri de caiace disponibile pe piata, construite pentru medii specifice: caiace whitewater, caiace surf, caiace pentru curse, caiace pentru mare, precum si hibrizi, adesea etichetati caiace de agrement. Una dintre diferentele importante dintre caiac si canoe este padela. Canoea foloseste padele cu o singura pala, in timp ce caiacele folosesc padele cu doua pale. Trebuie sa tii cont de urmatoarele trei lucruri atunci cand vrei sa cumperi o padela pentru caiacul tau:
Caiacele late si inalte necesita padele mai lungi. Daca ai o statura mica, o padela scurta si mai usoara ar putea fi potrivita pentru a nu obosi usor.
Echipamente caiac
Padelele vin intr-o varietate de forme.
Personalul magazinelor de articole sportive sunt, de obicei, foarte informati si iti pot oferi asistenta in alegerea padelei si a caiacului potrivit pentru tine.
Echipamentul de protectie este obligatoriu de fiecare data cand practici kayaking. Pentru siguranta ta este important sa porti o vesta de salvare (chiar daca te afli pe ape linistite), casca de protectie pentru a proteja capul de eventualele coliziuni (pietre, stanci sau alte ambarcatiuni) si costumul de neopren pentru a-ti mentine confortul termic pe toata durata aventurii.
Unde te poti plimba cu caiacul in Romania?
Pasionatii de plimbari cu caiacul au numeroase locatii perfecte pentru kayaking in Romania: pe Dunare, in Delta Dunarii, pe lacurile din si de langa Bucuresti (Delta Neajlovului, Snagov, Mogosoaia), pe lacul Siriu (judetul Buzau), balta Limanu (judetul Constanta)…si multe alte locatii.
Invata sa faci kayaking cu Green Adventure!
Green Adventure iti ofera posibilitatea de a invata tehnici de vaslit si de siguranta in kayaking, la preturi foarte avantajoase. Firma este specializata in programe de aventura si dispune de dotari si echipamente de ultima generatie, precum si de instructori certificati. Cu Green Adventure poti deprinde abilitati si tehnici importante, mult mai rapid decat daca ai incerca sa inveti pe cont propriu.
Green Adventure se ocupa de tot! Nu trebuie sa investesti in echipament, deoarece taxa de instruire acopera totul. Mai multe informatii veti gasi pe site-ul lor: www.greenadventure.ro
Banner 728 X 90 px – 1 000 Ron/lună, ptr. contract de minim 3 luni